Een budgetcoach voor medewerkers neemt niet alleen de financiële risico’s voor het bedrijf weg. Ook helpt het de getroffen medewerker aan betere kwaliteit van leven.

Budgetcoach Voor Particulieren FitBudget Budgetcoach Traject PersoneelVoor het bedrijfsleven zijn de financiële gevolgen van medewerkers met financiële problemen – met maar liefst  € 13.000,- per medewerker – groot.

Daarnaast vinden wij echter het effect op de kwaliteit van leven van de getroffen medewerker minstens zo erg. Bij ons traject voor medewerkers snijd het mes dan ook aan twee kanten.

Middels ons budgetcoach voor medewerkers traject worden enerzijds de financiële risico’s beperkt voor het bedrijf. Aan de andere kant kan de medewerker uitkijken naar weer een zorgeloze financieel situatie.

Herken jij de signalen bij financiële problemen?

Een medewerker met financiële problemen straalt verschillende signalen uit. Door deze signalen echter tijdig te herkennen, kun je als werkgever tijdig hulp bieden.

Herken de signalen
Budgetcoach voor werknemers

Middels verschillende fases helpt de budgetcoach voor werknemers jouw medewerker weer FitBudget te worden.

In een kennismakingsgesprek bespreken wij de persoonlijke situatie. We stellen de hulpvraag vast en bespreken het doel en de wensen in het traject dat we samen aangaan.  Natuurlijk is het intakegesprek gratis en vrijblijvend!

In deze fase van het traject gaan we de administratie inzichtelijk maken. We ordenen het papierwerk en stellen een budget (jaar)plan op. Hierdoor ontstaat inzicht in de administratie. 

Wanneer er schulden zijn gaan we op zoek naar de oorzaak van deze schulden en maken we realiseerbare betaalafspraken met de schuldeiser. Natuurlijk checken we ook of er recht is op toeslagen, belastingteruggave en de gemeentelijke voorzieningen.

Wanneer er besparingen realiseerbaar zijn zullen ze zeker worden besproken. We begeleiden bij het opzetten van de thuisadministratie zodat deze weer zelfstandig gevoerd kan worden.

De budgetcoach kijkt enkele maanden mee om er voor te zorgen dat de gemaakte afspraken ook kunnen worden gerealiseerd. Daar waar nodig sturen we het financieel-fit plan bij zodat het doel bereikt kan worden. Daarna houden wij nog telefonisch vinger aan de pols.

FitBudget helpt jouw medewerkers om van hun financiële problemen af te komen.

Wij kunnen zowel oplossend als preventief jouw medewerker helpen.