Een financieel coach voor ZZP’ers helpt kleine zelfstandige ondernemers met hun financiële problemen en hun liquiditeit op pijl te houden.

Budgetcoach Voor ZZP'ers FitBudget Budgetcoach Traject PersoneelAls financieel coach voor ZZP’ers horen wij regelmatig van kleinere zelfstandigen dat zei zich zorgen maken om hun financiële situatie. Uit recent onderzoek van de overheid is dan ook gebleken dat 18% van de ZZP’ers zich ernstig zorgen maakt over hun financiën.

Een flink aantal ZZP’ers bevindt zich bovendien in financieel zwaar weer. De oorzaken lopen uit een van een slechte cashflow, hoge schulden of weinig werk. Dit resulteert in een problematische liquiditeit, wat leidt tot financiële problemen.

Dit moet en kan anders. Zodoende schiet FitBudget, als financieel coach voor ZZP’ers, te hulp. Op een wijze waarbij de ondernemer kan doen waar hij goed en gepassioneerd is, zonder stress en zorgen.

Herken jij de signalen bij financiële problemen?

Wil jij ook het optimale resultaat uit de bedrijf halen? Maar zit jij ook met je handen in het haar? Graag stuur ik je 10 tips toe voor een FitBudget resultaat!

Herken de signalen
Financieel coach

Middels deze fases helpt de financieel coach voor ZZP’ers zelfstandig ondernemers weer financieel gezond te worden.

In een kennismakingsgesprek bespreken wij de persoonlijke situatie. We stellen de hulpvraag vast en bespreken het doel en de wensen in het traject dat we samen aangaan.  Natuurlijk is het intakegesprek gratis en vrijblijvend!

In deze fase van het traject gaan we de administratie inzichtelijk maken. We ordenen het papierwerk en stellen een budget (jaar)plan op. Hierdoor ontstaat inzicht in de administratie. 

Wanneer er schulden zijn gaan we op zoek naar de oorzaak van deze schulden en maken we realiseerbare betaalafspraken met de schuldeiser. Natuurlijk checken we ook of er recht is op toeslagen, belastingteruggave en de gemeentelijke voorzieningen.

Wanneer er besparingen realiseerbaar zijn zullen ze zeker worden besproken. Tevens help ik (startende) ZZP-ers met tips en trucs voor het uitvoeren van hun administratie zodat zij inzicht krijgen in hun cijfers en door middel van een slimme strategie reserveren voor af te dragen belastingen, pensioen en een financiële buffer.

De financieel coach kijkt enkele maanden mee om er voor te zorgen dat de gemaakte afspraken ook kunnen worden gerealiseerd. Daar waar nodig sturen we het financieel-fit plan bij zodat het doel bereikt kan worden. Daarna houden wij nog telefonisch vinger aan de pols.

FitBudget helpt jou als ZZP’er van je financiële problemen af te komen.

Je bent als ZZP’er kwetsbaar. We helpen je graag financieel gezond te worden.